Hlavní obsah

Gumpert vyvrátil spekulace o svém konci novou studií Explosion

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka založená Rolandem Gumpertem vznikla v roce 2004, v posledních dvou letech se ale spíše než o nových modelech hovořilo o jejím zániku. Na právě probíhající ženevský autosalon ale Gumpert přivezl studii čtyřmístného sportovního auta, což o ukončení provozu firmy zrovna nesvědčí.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Gumpert Explosion na ženevském autosalonu

Článek

O pohon se stará dvoulitrový motor původem od Audi, respektive koncernu Volkswagen. Nejvyšší výkon má hodnotu 420 koní (mimochodem stejně jako v nyní představeném konceptu Audi TT Quattro Spor). Litrový výkon tak činí 210 koňských sil, což je bezpochyby zajímavá hodnota.

U čtyřmístného konceptu poněkud podivně nazvaného Explosion (česky výbuch) se v kolonce zrychlení 0–100 km/h udává hodnota rovné tři sekundy, což se může rovnat s nejlepšími supersporty. Neznámou je ale hmotnost i nejvyšší rychlost.

Poháněná jsou všechna čtyři kola, vybírat lze z manuální šestistupňové nebo samočinné převodovky se stejným počtem rychlostních stupňů. Automobil s karbonovou karoserií už zná i svou prodejní cenu, třebaže na autosalonu byl prezentován coby studie – 105 tisíc eur, tj. přibližně 2,8 miliónu korun.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Gumpert Explosion na ženevském autosalonu

Reklama

Výběr článků

Načítám