Hlavní obsah

Nissan ukázal micru ve sportovní úpravě Nismo

Novinky, maž

Nedávno Nissan ukázal v kabátu své vlastní tuningové divize Nismo elektromobil leaf, bylo tedy jen otázku času, kdy se v podobné úpravě představí nějaký smysluplnější model. Je jím malá micra, která dostala sportovní optický paket a pozměněný podvozek.

Foto: Nissan

Nissan Micra Nismo (2013)

Článek

V Japonsku se micra prodává pod názvem march a právě pro ni přichystala sportovní divize Nissanu Nismo optický – dlužno říci, že velmi zdařilý - paket. Co se změnilo proti standardnímu provedení?

Hezčí je výraznější přední maska s červenou linkou, která elegantně kontrastuje s bílou barvou karoserie a vede až k zadní části. Jiné jsou i nárazníky a za povšimnutí stojí i malý přední spoiler v červené barvě.

Foto: Nissan

Nissan Micra Nismo (2013)

Vzadu nechybí decentní křídlo a černý difuzor. Jiná je i koncovka výfuku. Automobil je dostupný ve třech barevných kombinacích a obouvá pneumatiky Bridgestone Potenza o rozměru 205/45 R16.

Tvrdší proti běžné verzi jsou i pružiny a úpravami prošlo také nastavení tlumičů.

Foto: Nissan

Nissan Micra Nismo (2013)

V nabídce bude kromě benzínové dvanáctistovky, spojené výhradně s bezestupňovým automatem, také patnáctistovka. Ta má vyšší výkon (85 kW / 115 k) a dodává se výhradně s pětistupňovou přímo řazenou převodovkou.

Nissan zatím neuvedl, zda tato verze bude dostupná i s levostranným řízením. Japonská verze vyjde v přepočtu na 300 tisíc korun.

Foto: Nissan

Nissan Micra (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám