Hlavní obsah

Největší výstava elektroniky ukázala i zajímavé vychytávky do aut

Novinky, maž

Tento týden se v Las Vegas koná největší veletrh spotřební elektroniky na světě (CES - Consumer Electronics Show). Je zde celkem přes 3250 stánků, přičemž na některých jsou k vidění i zajímavé doplňky pro automobily.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Upravený Chevrolet Camaro

Článek

Moderní automobily ve stále větší míře využívají elektroniku, ať už jde o řídící jednotky, ale i zábavné systémy včetně přehrávání DVD, satelitní navigace nebo nejrůznější elektronické pomocníky, které sice řidiče v žádném případě nezastoupí, napravovat jeho korekce ale více či méně dovedou. Také o tom je výstava CES v Las Vegas, jakkoli není primárně zaměřena na automobily. „Elektronika je pro naše auta životně důležitá,“ řekl na letošním CES Wolfgang Duerheimer z Audi.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Policisté v LA jezdí také s tímto autem.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Také nové lexusy mají elektronické systémy schopné zabránit dopravní nehodě.

Kromě automobilek Audi a Toyota, jež pracují na autě, které samo řídí, byl v Las Vegas k vidění i nový Lexus LS. Tento model má vysoce moderní systém, který se snaží zabránit dopravní nehodě tím že samočinně brzdí. Nutno dodat, že například Mercedes do svých vybraných modelů instaluje stereokameru schopnou sledovat i objekty z boku vozidla.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Upravený Ford Mustang na výstavě CES 2013.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Některá auta g na výstavě CES 2013 jsou opravdová monstra.

Zajímavou novinku předvedl v Las Vegas výrobce Inrix – díky bezdrátovému připojení dovede systém najít volná parkovací místa v okolí. Vždy je uvedena informace o otevírací době a hlavně množství volných míst k zaparkování. Zejména v centrech velkých měst jde často o neocenitelnou informaci. Databáze obsahuje neustále aktualizovaná data od 18 tisíc parkovacích středisek v USA a 42 tisíc parkovišť v 36 zemích Evropy.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Klasický hot rod na stánku výrobce Pioneer.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám