Hlavní obsah

Volvo ukázalo nové V40 se sportovním paketem R-design

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volvo představilo nové V40 se sportovním paketem s tradičním označením R-Design. Paket lze přikoupit k jakémukoliv motoru, který je v nabídce pro V40. Volvo odhaduje, že deset procent zákazníků si koupí V40 právě s tímto paketem.

Volvo ukázalo nové V40 se sportovním paketem R-designVideo: Volvo

 
Článek

Sportovní variantu vé-čtyřicítky poznáte podle jiného předního nárazníku, zadního difuzoru se dvěma koncovkami výfuku či detailů z matného kovu. Moderní vzhled doplňují pětipaprsková litá kola s rozměrem 17 nebo 18 palců. Základním lakem je modrá metalíza Rebel Blue (na fotografiích), v nabídce je ale šest dalších barev karoserie.

Podvozek je oproti běžnému snížen o 10 mm. Pružiny a tlumiče mají tužší nastavení. Uvnitř je nový volant, řadicí páka, ruční brzda a pedály.

Foto: Volvo

Volvo V40 R-Design (2012)

Foto: Volvo

Volvo V40 R-Design (2012)

R-Design lze kombinovat se všemi motory, jde o další výbavou řadu, nikoliv o samostatný model. Pro V40 se tak nabízí dieselový motor D2 s výkonem 115 k až po vrcholný benzínový motor T5 s výkonem 254 k. Volvo chce R-Design paketem přilákat mladší zákazníky, švédská automobilka odhaduje, že sportovní paket bude tvořit deset procent prodejů nového V40.

Foto: Volvo

Volvo V40 R-Design (2012)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám