Hlavní obsah

Dodge uvolnil speciální edici Challengeru s názvem Rallye Redline

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Dodge ukázal první fotky Challengeru v nové edici Rallye Redline. Nelze čekat výrazné změny, kontrastní černá karoserie s červenými detaily každopádně vypadá skvěle. V USA bude k prodeji od dubna za pouhých 28 745 dolarů, tj. cca 530 000 korun.

Foto: Dodge

Dodge Challenger Rallye Redline (2012)

Článek

Základem popisované edice je Challenger SXT Plus, nový je zadní spoiler, červené pruhy na kapotě a na střeše. Nová jsou dále dvacetipalcová kola, která mají decentní červený pruh. Pneumatiky mají rozměry 245/45 R20. Pod kapotou najdete tvrdší sportovní tlumiče a výkonnější brzdy.

Uvnitř je nová páka samočinné převodovky a standardně dodávaný audiosystém Boston Acoustics, jinak vše zůstalo při starém.

Foto: Dodge

Dodge Challenger Rallye Redline (2012)

Motor se nezměnil, jde o 3,6litrový šestiválec s výkonem 227 kW (309 koní). Točivý moment má hodnotu 556 Nm. Poháněná jsou klasicky zadní kola, automatická převodovka nabídne pouhých pět rychlostních stupňů, řadit lze i sekvenčně.

Nový model dorazí k americkým dealerům příští měsíc. Jeho cena je, v porovnání s tím co lze za stejné peníze koupit v evropských autosalonech, mimořádně příznivá - 28 745 dolarů, tj. cca 530 000 korun.

Foto: Dodge

Dodge Challenger Rallye Redline (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám