Hlavní obsah

Subaru ukázalo nejostřejší sériové provedení WRX STI

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské Subaru nově zařazuje do nabídky nejostřejší sériovou verzi WRX STI. Verze s označením S206 má upravený motor, ještě lepší tlumiče a jiné zadní křídlo. Špatnou zprávou je, že se vyrobí pouze 300kusová série s volantem na pravé straně. Do Česka se tedy nový model dovážet nebude.

Článek

Subaru u verze S206 upravilo motor – nové je turbodmychadlo a optimalizací prošla i řídící jednotka – výsledkem je 320 koní a 431 Nm točivého momentu. Podvozek dostal tužší tlumiče od firmy Bilstein, devatenáctipalcová kola jsou u této verze kovaná a dodalo je BBS. Subaru pro tento model použilo pneumatiky Michelin Pilot Super Sport. Jiné je i zadní křídlo, typický znak ostrých sedanů od Subaru.

Uvnitř jsou nová sedadla Recaro s výrazným bočním vedením. Cena zatím nebyla zveřejněna, Subaru vyrobí v této sérii pouze 300 kusů. Všechny vozy budou mít volant na pravé straně.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Test Subaru Impreza WRX - předvoj STI

Nová Impreza se na první pohled změnila docela razantně - z uznávaného sedanu je nyní hatchback, který je údajně praktičtější a lépe se prodává. Rozbor designu...

Výběr článků

Načítám