Hlavní obsah

Lexus LFA zajel na Nürburgringu nejlepší čas mezi sériovými auty

Novinky, Martin Žemlička

Lexus LFA v nové úpravě Nürburgring Package dosáhl ve své třídě rekordního času 7:14,64 na proslulé Severní smyčce. Za volantem vozu seděl testovací jezdec Lexusu LFA Akira Iida.

Článek

Nürburgring, legendární německý okruh, je místem, kde zkouší své modely mnoho automobilek. Ty se pak rády chlubí časy, které jejich testovací jezdci zajeli na Severní smyčce. Zatáčkovitá trať je dlouhá bezmála 21 kilometrů a nejlepší auta světa s výbornými řidiči za volantem ji zvládají pod osm minut.

LFA v úpravě Nürburgring Package se začne vyrábět v roce 2012. Zkonstruovány budou pouze desítky kusů, standardní výrobní série LFA čítá pouhých 500.

Součástí úprav je přední spoiler z plastu vyztuženého uhlíkovými vlákny a pevné zadní křídlo. LFA Nürburgring Package má rovněž podvozek upravený pro závodní okruhy a vyšší výkon motoru. Oproti standardnímu provedení LFA, které nabízí 412 kW (560 k), činí výkon o 11 koní více.

Na Severní smyčce okruhu Nürburgring zajel nyní testovací jezdec LFA Akira Iida v rámci své třídy rekordní čas 7:14.64. Během jízdy byly použity pneumatiky Bridgestone Potenza RE070, které jsou ovšem pro LFA standardně homologované.

Mezi produkčními vozidly drží rekord Severní smyčky Radical SR8; v roce 2009 se jezdci Michaelu Vergersovi podařilo zajet čas 6:48.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám