Hlavní obsah

Limitovaná edice sportovního Renaultu Mégane RS

Novinky, Martin Žemlička

Renault představil novou edici, která vychází ze sportovně pojatého Méganu RS. Limitovaná edice Méganu s názvem RS 265 Trophy nabídne posílený motor na 265 koní a nejvyšší rychlost 254 km/h. Limitovaná edice 500 kusů se ale do České republiky nedostane.

Článek

Mezi hlavní změny patří mírné posílení výkonu motoru - vyšší plnící tlak turbodmychadla zajišťuje zvýšení na 265 koní a 360 Nm točivého momentu. To je o 15 koní a 20 Nm více než u základního modelu Mégane RS.

Vyšší výkon znamená zlepšení dosahovaných časů - sprint z klidu na 100 km/h zvládne Mégane z limitované edice o 0,1 vteřiny rychleji za rovných šest vteřin. Nejvyšší rychlost povyskočila o 4 km/h na současných 254 km/h. Spotřeba paliva nepatrně poklesla na 8,2 litru na sto kilometrů.

Edici 265 Trophy poznáte podle černé střechy a nového zadního spoileru. Černá litá kola s drobným červeným kruhem mají rozměr 19 palců. Nové jsou i pneumatiky Bridgestone Potenza RE050A s asymetrickým vzorkem (ten snižuje valivý odpor a má i lepší vlastnosti na mokré vozovce).

Limitovaná edice bude k dostání ve žluté, šedé, bílé nebo černé metalíze. Začne se prodávat koncem června, do České republiky ovšem nedorazí ani jeden z pěti stovek exemplářů. Zájemci si tak musí zajet do sousedního Německa či Rakouska. Cena činí 35 tisíc euro, tj. v přepočtu zhruba 875 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám