Hlavní obsah

Opel nabídne Insignii OPC bez omezovače, pojede až 270 km/h

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel představil Insignii OPC v edici Unlimited. Ta přináší jedinou novinku, pro milovníky rychlé jízdy docela podstatnou - automobil nemá elektronický omezovač rychlosti a jede až 270 km/h.

Článek

Opel Insignia OPC je nejvýkonnější Insignií v nabídce německé automobilky, zároveň ze všech modelů s logem OPC (Opel Performance Center) jde o nejvýkonnější verzi. Test z domácích silnic, který Novinky.cz přinesly jako první v Česku, najdete zde.

Opel Insignia OPC Unlimited se vizuálně odlišuje modrým logem Brembo na brzdách a novým ztvárněním rychloměru a otáčkoměru. Jinak je automobil - až na deaktivaci omezovače rychlosti - stejný jako základní verze. Opel mimochodem uvažuje o uvedení speciální edice v matně černém laku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Opel Insignia OPC

Model Insignia OPC má výkon 325 koní a vyrábí se s šestistupňovou manuální nebo 6stupňovou automatickou převodovkou. Tento model je dostupný ve třech provedeních karoserie – čtyřdveřový sedan, pětidveřový liftback nebo kombi. Sedan s manuální šestistupňovou převodovkou dosahuje rychlosti až 270 km/h (původní rychlost byla elektronicky omezena na 250 km/h).

Insignii OPC Unlimited lze již objednávat i v České republice, prodejní cena začíná na částce 1 104 900 korun. Při pořízení modelu Insignia OPC Unlimited získává zákazník automaticky i Opel OPC trénink bezpečné a sportovní jízdy, organizovaný na testovacím okruhu automobilky Opel v německém Dudenhofenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám