Hlavní obsah

Nissan začal prodávat nejdražší a nejluxusnější verzi GT-R 

Novinky, Martin Žemlička

Nissan začal prodávat nejdražší verzi sportovního vozu GT-R. Nový model se prodává za zhruba pět miliónů korun, každý vůz je ale originál, takže výrobce přesnou prodejní cenu nezveřejňuje. Mezi hlavní změny patří velmi luxusní interiér.

Článek

Nejdražší a nejrychlejší. To je vrcholné provedení modelu Nissan GT-R Egoist. Tento vůz se vyrábí výhradně na objednávku a každý majitel si tak vůz může vyšperkovat dle svého přání.

Egoist vychází z modelu Nissan GT-R pro modelový rok 2011. Jeho 3,8litrový vidlicový šestiválec s dvojitým přeplňováním poskytuje 530 koní a 612 Nm. V praxi to znamená zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,046 vteřiny a nejvyšší rychlost 315 km/h.

O výkon u verze Egoist nejde, hlavní změny jsou v podstatně luxusnějším interiéru. Vnitřek kabiny je celokožený a ručně zpracovaný (materiál dodává německá firma Seton Leather).

Celkem existuje 84 barevných provedení - spodní část interiéru může být vyvedena v deseti různých odstínech, zatímco horní partie nabízí výběr ze čtyř odstínů. Na výběr je dále šest druhů kontrastního prošívání. Se zbytkem interiéru jsou barevně sladěné i koberečky.

Verze Egoist využívá audio aparaturu od Bose. Tento systém má 11 reproduktorů a devítipalcový basový reproduktor.

„Prodej byl zahájen v těchto dnech,“ řekla Novinkám tisková mluvčí českého zastoupení Martina Jirásková. „Cena je zhruba dvojnásobně vysoká oproti standardnímu GT-R a především není pevně stanovená,“ dodala Jirásková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám