Hlavní obsah

Volvo nabídne modely S60 a V60 ve sportovní variantě R-Design

Novinky, Martin Žemlička

Švédský výrobce v Paříži kromě nového kombi V60 a sedanu S60 ukázal také oba vozy se sportovním paketem s tradičním označením R-Design. Kromě sportovnějšího vzhledu mají oba modely vylepšený podvozek a řízení.

Článek

Sportovní paket R-Design je nově k dispozici pro model S60 a V60 (kombi). Karoserie se odlišuje prvky lakovanými v barvě vozu (k dispozici je celkem osm barev), sportovní vzhled podtrhují dvě nepřehlédnutelné koncovky výfuku a pětipaprsková 18palcová kola. Přední maska má výraznější chladič, vzadu je vidět difuzor a již zmiňované koncovky výfuku.

Uvnitř jsou sedačky s novými sedáky a s výraznějším bočním vedením. Změny se odehrály také na podvozku – jsou zde tvrdší tlumiče a kratší pružiny. Také řízení by mělo mít lepší odezvu a uspokojit i náročnější řidiče, což běžné verze od Volva obvykle nedovedou.

Nové modely Volvo S60 a V60 R-Design budou na trh uvedeny v průběhu podzimu. Největšími trhy jsou Velká Británie, USA (pouze S60 R-Design) a střední Evropa. Podle Volva tyto modely pomohly snížit průměrný věk zákazníků švédské automobilky, podíl na modelové řadě S60/V60 s paketem R-Design je zhruba desetiprocentní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám