Hlavní obsah

Seat nabídne Ibizu se sportovnějším vzhledem

Novinky, Martin Žemlička

Španělský výrobce začne prodávat Ibizu se sportovním vzhledem. Základem je zdařilá kombinace oranžové a černé barvy. Výkon motoru nicméně neoslní, je to pouhých 105 koní. Sportovně vypadající Ibiza je určena pro německý trh a vyrobí se jenom 300 kusů.

Článek

Ve sportovněji laděné verzi se nicméně změny nedotkly výkonu motoru, nastavení podvozku ani brzd, zde je vše stejné jako v sériové verzi. Základem není (jak by se mohlo zdát) dvakrát přeplňovaná čtrnáctistovka s výkonem naladěným na 180 koní - známá třeba z Fabie RS, ale šestnáctistovka s podstatně skromnějším výkonem - 105 koní.

Ibiza SC s honosným názvem Sport Limited Edition se dodává v nepřehlédnutelné oranžové barvě. Ta se v koncernu používá pro Audi TT a Lamborghini. S oranžovou hezky kontrastují černá 17palcová litá kola, černá zrcátka a střecha.

Stejná barva je použita také v interiéru - oranžová jsou madla dveří či výdechy klimatizace. Úpravami prošel i výfuk, který by nyní měl znít sportovněji, dvojitá koncovka je umístěna uprostřed. Přední maska působí dravěji, vzadu nechybí difuzor a falešné výdechy vzduchu.

Celkem se vyrobí pouhých 300 kusů této speciální edice. Hlavním odbytištěm má být Německo. Prodejní cena činí po přepočtu z eur 516 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám