Hlavní obsah

Fiat 500 vyrobený ve spolupráci s Ferrari nabízí výkon 180 koní

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiat Abarth 695 Tributo Ferrari je celý název nové edice, kterou přichystal Fiat ve spolupráci s Ferrari. Na první pohled zaujme difuzor a čtyři koncovky výfuku a především červený lak Scuderia Red, kterým je "natřena" většina Ferrari.

Článek

Kromě červeného „Ferrari“ laku a čtveřice koncovek výfuku zaujmou i sedmnáctipalcová litá kola nebo xenovové světlomety, kterou jsou u takto malých vozů raritou (pokud nepočítáme levné náhražky za pár stokorun). Podvozek dostal tvrdší pružiny a brzdy od renomované firmy Brembo. Poháněná jsou přední kola.

Čtyřválcový motor je dopován turbodmychadlem a jeho celkový výkon činí 180 koní (132 kW) a 230 Nm. Tak malé a relativně lehké auto, jakým je Fiat 500, dovede rozpohybovat více než slušně. Zrychlení z nuly na 100 km/h se odehraje během méně než 7 vteřin a nejvyšší rychlost činí 225 km/h.

Převodovka je překvapivě automatická, má pět stupňů a řadit můžete i pádly pod volantem. Prodejní cena zatím nebyla zveřejněna; velmi pravděpodobně půjde o limitovanou edici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám