Hlavní obsah

Škoda Octavia RS-P: výkon 258 koní pouze pro Austrálii

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Austrálii si můžete koupit u dealerů Škodu Octavii s označením RS-P. Její čtyřválcový motor je vyladěn až na 258 koní. Škoda, že tuto Octavii je možné pořídit jenom zde a pouze s pravostranným řízením.

Článek

Australské zastoupení značky vzalo Octavii RS s benzínovým čtyřválcem a poupravilo výkon - přeprogramovalo řídící jednotku, ve voze je nový vzduchový filtr a jiný výfukový systém. Výsledkem je až 258 koní (190 kW) a 350 Nm točivého momentu.

Octavia RS-P obouvá osmnáctipalcová litá kola lakovaná černou barvou, posílení se dočkaly i brzdy (355 mm vepředu a 310 mm vzadu). V kufru i v motorovém prostoru jsou rozpěrné tyče, které vyztužují karoserii.

Bohužel není známo zrychlení ani nejvyšší rychlost; zatím existuje jediný exemplář, který bude australské zastoupení značky používat k předváděcím účelům. Ale kdo ví, třeba VW povolí a s nabroušeným RS se setkáme i v sériové verzi. Více o sériové Octavii RS najdete zde

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda poprvé ukázala fotografie Superb Combi

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto v úterý poprvé zveřejnila oficiální fotografie karosářské verze kombi, odvozené od sedanu Superb. Vůz bude veřejnosti...

Výběr článků

Načítám