Hlavní obsah

Speciální edice Porsche 911 s odkazem na 70. léta

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce sportovních automobilů připravil speciální edici 911 Sport Classic. Novinka dostane zadní spoiler á la 911 Carrera RS ze sedmdesátých let a speciální litá kola s retro designem. Zvuk linoucí se z výfuků by měl připomínat klasické vzduchem chlazené šestiválce. Vyrobí se jenom 250 kusů.

Článek

Představované Porsche s retro tvary samozřejmě ukrývá moderní techniku, coby základ byla použita Carrera S s šestiválcem o objemu 3,8 litru. U této verze je výkon ještě vyšší – z původních 385 koní (283 kW) je nyní 408 koní (300 kW). Inženýři Porsche si pohráli i s výfukovým potrubím a zvuk nyní údajně zní jako původní, vzduchem chlazené šestiválce.

Poháněná jsou zadní kola, v základní výbavě nechybí keramické brzdy a sportovní podvozek PASM snížený o 20 mm. Převodovka je výhradně manuální, šestistupňová.

Barvu si můžete zvolit jakoukoliv, pokud to bude bílá. Litá kola mají vzhled evokující Porsche minulého století a jejich rozměr je devatenáct palců. Cena tohoto výjimečného a skvěle vypadajícího modelu je bohužel hodně sebevědomá – přes čtyři milióny korun. Přesto se dá očekávat, že se po 250 kusech této limitované série jenom zapráší.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám