Hlavní obsah

Rusové upravili Porsche Cayenne k nepoznání

Novinky, Martin Žemlička

Porsche Cayenne, první SUV známé sportovní značky, je mezi tuningovými firmami a potažmo jejich zákazníky velmi populární. Občas jsou k vidění kreace, jenž auto změní k nepoznání. Mezi ty odvážnější patří verze od ruské firmy Status Design.

Článek

Moskevská společnost s tuningem mnoho zkušeností nemá, do úpravy Cayenne se nicméně pustila odvážně a výsledek je docela dobrý. Tedy pokud vám je základní design od Porsche málo a chcete mít něco extra.

Asi jediné, co na karoserii zůstalo stejné jsou světla, podle nich Cayenne poznáte, jinak nezůstal pomyslný kámen na kameni. Veškeré změny proběhly pouze na karoserii, na motoru či podvozku se nic nezměnilo. Zatím jde pouze o počítačovou studii, s případnou výrobou se počítá až koncem roku.

Nejsilnější sériový Cayenne Turbo S je vybaven osmiválcem o objemu 4,8 litrů s dvojím přeplňováním a má výkon 550 koňských sil (404 kW). Vedle maximálního výkonu byl zvýšen také maximální točivý moment na 750 Nm s rozsahem otáček od 2 250 do 4 500 za minutu, což je o 50 Nm více než u verze Cayenne Turbo.

Pro zrychlení z nuly na 100 km/h potřebuje Cayenne Turbo S pouhopouhé 4,8 sekundy a jeho nejvyšší rychlost činí 280 km/h.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche Cayenne GTS: SUV nebo sporťák?

Porsche se veze na úspěchu modelu Cayenne a cokoliv představí s tímto jménem, může se být firma jista, že prodá dostatek, aby se zaplatily náklady. Platí...

Porsche vyráží závodit na Sibiř

Německá automobilka se i letos pustí do extrémního závodu, který je dlouhý 7100 kilometrů a vede přes Sibiř. Vloni díky špičkovému továrnímu zázemí obsadila...

Výběr článků

Načítám