Hlavní obsah

Corvette Z06 v úpravě GeigerCars nabídne 890 koní a 354 km/h

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý úpravce GeigerCars se na úpravy Corvett specializuje, není tedy divu, že nabízí další variaci na model Z06. Tentokráte je hlavní změnou instalování dvou turbodmychadel, které už tak vysoký výkon zvedly na 890 koní, přičemž maximální rychlost udávaná výrobcem činí 354 km/h.

Článek

Hlavní změny nejsou vidět na první pohled - sedmilitrový osmiválec má nyní o 0,6 litru větší zdvihový objem, přibyla dvojce turbodmychadel. Z původních 507 koní je rázem 890 koní (664 kW) a točivý moment dosahuje hodnoty 940 Nm.

Původní maximální rychlost 310 km/h stoupla na 354 km/h, jak zrychluje upravená Z06 není známo, výrobce tento údaj prozatím neuvedl (standardní Z06 to zvládá 0-100 km/h za 3,8 vteřin).

Kromě motoru se GeigerCars podíval i na vzhled vozu - přední nárazník má větší otvory pro vzduch, vzadu jsou kruhové světlomety á la Ferrari. Černě lakovaná litá kola mají rozměr 19 palců; podvozek dostal tvrdší pružiny, brzdy mají větší kotouče. Černé doplňky na karoserii zajímavě kontrastují s výrazným zeleným lakem.

Cenu za takto upravenou Corvettu zatím Geiger nesdělil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám