Hlavní obsah

V Mimoni se konal tuningový sraz, letos s rekordní účastí

Tradiční tuningový sraz se koná o tomto víkendu v Mimoni na Českolipsku. Podle organizátorů bude letošní sraz patřit k nejvíce navštěvovaným v historii srazu. V sobotu se sem sjelo na šest tisícovek automobilů.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Sraz upravených vozidel, Mimoň

Článek

Podle pořadatelů dorazilo letos na sraz přes 6000 aut. "Bude to zřejmě rekordní účast, je tu úplně plno," řekla ČTK za organizátory Monika Rydlová. Na programu srazu jsou sprinty na čtvrt míle, volné jízdy, exhibice, kaskadérská vystoupení nebo takzvané gumování, při kterém řidiči roztočí kola svých vozů na místě.

Účastníci srazu soutěží také o nejlepší lak, interiér či audiotechniku, letos prvně měly vlastní exhibici i skútry. Z kompletně upravených aut, takzvaných libovek, vybrala porota 15 nejdokonalejších. "Přestože aut tu je dost, najít opravdu pořádně upravené je těžké," přiznal porotce Ondřej Černý.

Mimoňské války jsou v Ralsku počtrnácté. Minulé ročníky jsou spojeny s několika tragédiemi, v srpnu 2007 se smrtelnou nehodnou a předtím i potom s těžkými zraněními. Letos evidují policisté přes 110 deliktů, hlavně alkohol za volantem, rychlou jízdu, ale i fyzické napadení a tři krádeže.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Sraz upravených vozidel, Mimoň

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám