Hlavní obsah

Hurricane CS: nejrychlejší kupé od BMW zvládne 370 km/h

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá tuningová společnost G-Power upravila již tak dost výkonné BMW M6 s desetiválcovým motorem. Výsledkem je výkon 750 koní a maximální rychlost 370 km/h a status nejvýkonnějšího kupé s logem BMW.

Článek

G-Power se na úpravy vozů s logem BMW již dlouhá léta specializuje. Nyní si úpravce pohrál s kupé BMW M6. M6 je nejsilnější vůz šestkové řady. Pod kapotou pracuje pětilitrový desetiválec s výkonem 507 koní, maximálním točivým momentem 520 Nm. Zrychlení z nuly na stovku zvládne toto kupé za 4,6 sekundy a rychlost tohoto vozu je elektronicky omezena na 250 km/h.

Po úpravách na řídící jednotce a díky přeplňování dává nyní desetiválec 750 koní a 800 Nm točivého momentu. Podle úpravce by teoreticky nebyl problém vytvořit i 900koňovou verzi. V případě Hurricanu CS v autě není omezovač nejvyšší rychlosti, takže auto nyní dosahuje rychlosti až 370 km/h. Spotřebu paliva výrobce neudává.

Kromě úprav na motoru se změnil i vzhled vozu, vzadu je nový spoiler, koncovky výfuku jsou na středu a nikoliv v rozích, brzdy jsou karbon-keramické a kola mají nyní rozměr 21 palců.

Za kompletní vůz si G-Power účtuje 360 tisíc dolarů, což je v přepočtu zhruba 7,2 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám