Hlavní obsah

Supersportovní Audi R8 v úpravě MTM nabídne 560 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá tuningová společnost MTM nabízí úpravu Audi R8 - a to v obou verzích, s osmiválcem nebo desetiválcem. V obou případech je výsledný výkon 560 koní, i když v případě osmiválce musí být do auta instalován kompresor. U desetiválce stačilo vyladit elektroniku řídící jednotky.

Článek

Silnější Audi R8 pohání standardně atmosférický desetiválec o objemu 5,2 litru, 525 koní a 530 Nm. Motor si nechá líbit vysoké otáčky, nejvyšší výkon vrcholí při 8000 za minutu a omezovač zasahuje až při 8700 otáčkách. Z klidu na 100 km/h zrychlí R8 za 3,9 vteřiny, k dosažení 200 km/h potřebuje 12 vteřin. To jsou skvělé hodnoty, k tomu si připočtěte ještě maximálku 316 km/h. MTM umí zvýšit výkon z 525 koní na výsledných 560. Celá úprava spočívá v přeprogramování řídící jednotky.  

Auto si můžete nechat nalakovat zelenou barvou á la Porsche 911 GT3 RS.

FOTO: MTM

U osmiválcové verze je výkonový skok větší - MTM museli k motoru přidat kompresor. Výkon se zvětšil z původních 420 koní na současných 560 koní. Točivý moment má nyní neméně působivou hodnotu - 580 Nm. Ovšem jak se více koní a točivého momentu projeví na zrychlení i maximální rychlosti úpravce kupodivu nezveřejnil.

MTM Audi R8 - kola mají rozměr 20 palců.FOTO: MTM

K vašemu R8 si u MTM můžete objednat i jiná litá kola s rozměrem 20 palců a jiný výfukový systém (tipujeme, že o mnoho hlučnější než v sérii). Objednat se dá i kousavý zelený lak, stejnou barvu má i polozávodní Porsche 911 RT3 RS. Ceny úpravce zatím nezveřejnil.

MTM Audi R8

FOTO: MTM

MTM Audi R8 - interiér se nezměnil.FOTO: MTM

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám