Hlavní obsah

Brabus posílil nejvýkonnější verzi nového Mercedesu třídy E

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prestižní úpravce Brabus připravil krátce po zahájení prodeje nové třídy Mercedesu E upravenou verzi prozatím nejvýkonnějšího benzínového osmiválce, který automobilka v této kategorii nabízí. Upravený model E500 nyní jede přes 300 km/h a na stovku zrychlí za 4,7 vteřin.

Článek

Brabus je znám coby prestižní úpravce všech vozů s logem Mercedes-Benz, počínaje malým Smartem, po luxusní třídu S až po terénní off-road. Jen pár dnů po zahájení prodeje nové třídy E přichází německý úpravce s vylepšenou verzí E500 - v tuto chvíli nejvýkonnější verzí, kterou Mercedes prodává.

Původně 5,5 litrový benzínový osmiválec v Barbus převrtal na 6,1 litrový objem. Výsledkem je výkon 462 koní (345 kW) při 6200 otáčkách a nejvyšší točivý moment 615 Nm (dostupný při 3100 otáčkách za minutu). Výsledkem je zrychlení na 100 km/h za 4,7 vteřin a nejvyšší rychlost přes 300 kilometrů za hodinu. Při 305 km/h nedovolí elektronický omezovač dále zrychlovat.

Mercedes-Benz třídy E upravený firmou Brabus poznáte podle čtveřice koncovek výfuků.FOTO: Brabus

Drobné změny se dotkly i exteriéru vozu - vepředu najdete módní LED diody (k tomuto autu se nicméně moc nehodí), vzadu je čtveřice koncovek laděného výfuku. Pokud chcete, dají vám u Brabusu jiná litá kola - v rozměrech 17 až 20 palců. Na snímku je vozidlo s dvacetipalcovými koly a pneumatikami 245/30 ZR 20 vpředu a 285/25 ZR 20 vzadu. Brabus myslel i na komfort, pokud chcete, můžete mít v „Éčku“ LCD displej a DVD přehrávač.

Reklama

Související témata:

Související články

Díky Brabusu bude Smart jezdit na elektřinu

Brabus je znám jako tuningový úpravce rychlých Mercedesů, kterým zajišťuje ještě další desítky a stovky koní na víc. V Ženevě se nicméně tento úpravce ukázal...

Výběr článků

Načítám