Hlavní obsah

Upravený Dodge Challenger SRT8 má pod kapotou 560 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na americkém automobilovém veletrhu SEMA, který se koná v Las Vegas, se kromě jiných úprav představil i Dodge Challenger SRT8. Kromě vyššího výkonu se změny dotkly především exteriéru - kupé přišlo o střechu a dostalo větší kola.

Článek

Tuningová firmička Coach Builders není v Evropě příliš známá, ve Spojených státech ale stojí za úpravami Chrysleru 300C nebo Cadillacu CTS, ze kterých udělala kabriolety. Nyní přichází s úpravou legendárního modelu Dodge Challenger, který jinak výrobce dodává jenom s pevnou střechou.

Největší změnou kromě hydraulicky ovládané stahovací střechy jsou větší kola (mají rozměr 22 palců) a snížený podvozek. Úpravy se dotkly i motoru. Kompresorem přeplňovaný, 6,1 litrový osmiválec (pochopitelně benzínový) dává nyní výkon 560 koní a neméně působivých 708 Nm točivého momentu.

:. Dodge Challenger přišel o střechu. Foto: archiv

A teď prodejní cena. Možná nebudete věřit vlastním očím, ale tenhle velmi výkonný kabriolet se dá pořídit za 58 000 dolarů, tedy nějakých 1 160 000 korun. Je jasné, že do Česka jej za takovou cenu nedostanete, ale i tak vás vyjde mnohem levněji než většina sporťáků s výkonem nad 500 koní.

Reklama

Související témata:

Související články

Brutální Dodge Challenger SRT8

Bez velkých oficialit byl v Americe představen nový Dodge Challenger. Tohle auto žádné velké PR nepotřebuje. Už se o něm napsalo tolik, že by to vystačilo...

Test Dodge Avenger 2.0 CRDi: je to o designu

Tak tohle auto dělá čest naštvanému beranu znaku automobilky. Vypadá, jako by všechny ostatní auta na silnici byly jen obtěžující paraziti, které mu vysávají...

Výběr článků

Načítám