Hlavní obsah

Fiat 500 Abarth: pro začátek limitovaná edice

Novinky, maž

Slavná značka Abarth se vrací zpátky na scénu. Prvních pět stovek (jak také jinak) Fiatů 500 Abarth přijde na trh v limitované edici, takzvané Opening Edition. Těšit se můžete na větší výkon než bude mít verze 500 Abarth, bílou či šedou barvu karoserie a speciální polepy. Nechybí ani plaketa s pořadovým číslem.

Článek

Přeplňovaná benzínová šestnáctistovka dává výkon 160 koní v 5 750 otáčkách a 230 Nm „krouťáku“ v 3 000 otáčkách. Převodovka je pětistupňová a samozřejmě manuální.

:. Krásná sportovní sedadla. Foto: Fiat

Fiat 500 Abarth Opening Edition se rozjede až na 211 km/h a z nuly na stovku mu to trvá 7,4 vteřin (u standardní verze Abarth to bude o 0,5 vteřiny více). Upravené jsou i kotoučové brzdy; litá kola mají rozměr 17 palců a obouvají pneumatiky Pirelli P Zero Nero s rozměrem 205/40.

O ceně se zatím nemluví, na trh přijde nabroušená petistovka na podzim. Vybírat bude možné pouze z dvou barevných provedeních - šedé a bílé.

:. Dvě koncovky výfuků dávají tušit - tohle není obyčejný Fiat 500. Foto: Fiat

Reklama

Související témata:

Související články

Fiat 500 Abarth: stvořen na závodní okruhy

Malé závodní auto se celým jménem jmenuje Fiat 500 Abarth Assetto Corse. Závodní verze, vyvinutá společně s Fiatem a jeho dvorní tuningovou firmou Abarth,...

Na trh přijde Fiat 500 také jako kabrio

Šéfdesignér Fiatu, Roberto Giolito, potvrdil, že na trh přijde i otevřená verze veleúspěšného retro autíčka Fiat 500. Zatím nikdo oficiálně neřekl, kdy se nový...

Výběr článků

Načítám