Hlavní obsah

Oblíbenec davů Fiat 500 dostal více výkonu a sportovnější podvozek

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá tuningová firma Hamann neupravuje pouze drahá auta od Ferrari, Lamborghini, Bentley nebo Aston Martin. Tu a tam si pohraje i s nějakou lidovkou - kupříkladu s roztomilým Fiatem 500. Výsledkem se větší výkon motoru i několik designových úprav.

Článek

Kupodivu se Hamann nezaměřil pouze na benzínový motor, jeho úpravou prošel turbodiesel 1,3 Multi Jet 16V. Z původních 75 koní je najednou o 20 více. Točivý moment poskočil ještě znatelněji na nynějších 230 Nm (sériově 145 Nm) dostupných od 1750 otáček za minutu.

Výfukový systém také prodělal změny, díky kterým nezní jako typický diesel, ale másportovnější zvuk. V zadní části nově najdeme dvě ozdobné koncovky výfuku.

:. Vzadu přibyla dvojce koncovek výfuků, nyní i s jadrnějším zvukovým projevem. (Foto:Hamann)

Správný tuning začíná u podvozku, v případě pětistovky byl snížen o 20 mm vpředu a o 30 mm vzadu. Rovněž brzdy jsou výkonnější. Třešničkou na dortu jsou 17palcová litá kola obutá do pneumatik 195/40 ZR 17.

Milovníci benzínových motorů nemusejí smutnit, Hamann začne nabízet i upravenou čtyřválcovou jedna-čtyřku.

Reklama

Související témata:

Související články

Hamann vytvořil BMW Z4 M jako taxi na okruhy

Zájemci o pořádné poježdění na okruzích ani nebudou muset mít extra schopnosti řidiče. Dokonce si ani sáhnout na volant nebudou muset. Prostě se nechají svézt....

Hamann X5: tři na výběr

Tuningová firma Hamann se rozjela. Na výstavě Tuning World Bodensee v Německu představila hned trojici novinek ve svém programu. Jako první představíme nové...

Hamann Ferrari F430 Black Miracle

Tuning automobilů vyzkoušel snad už úplně všechno, co lze s motorovými vozidly udělat. Hamann však nehodlá zkoušet žádné extra novinky, i když taková matná...

Výběr článků

Načítám