Hlavní obsah

Weber Sportcars faster one: formule pro dva

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roman Weber, známý švýcarský podnikatel a fanoušek motorsportu ve čtvrtek představil novinku ze své stáje - dvoumístný automobil, který z nuly na sto zrychluje za 2,5 vteřiny a u kolonky maximální rychlost má napsáno 400+. Jeho cena činí zhruba 25 miliónů korun, takže jde o jedno z nejdražších aut světa.

Článek

O pohon se stará přepracovaný osmiválec z Corvetty Z06. Díky hmotnosti pouhých 1 100 kilogramů dovede tento dvoumístný automobil sprintovat za 2,5 vteřiny, dvoustovku máte na tachometru za pouhých 6,6 vteřin. 300 km/h dosáhne automobil v čase, kterým ostatní auta jednou něco málo přes 100 km/h - za 16,2 vteřin. Nejvyšší rychlost automobilu s ne zrovna jednoduchým názvem Weber Sportcars faster one je přes 400 km/h.

Sedmilitrový osmiválec dává výkon 900 koňských sil v 7 000 otáčkách; v přepočtu na kilogramy je to fantastických 1,22 kg na 1 koně. Točivý moment by pohnul i s lokomotivou - 1 050 Nm při 3 900 otáčkách. Spotřeba paliva (i pneumatik) bude zřejmě hrozivá, protože jsme ji v oficiálních materiálech nenašli.

:. WEBER SPORTCARS faster one: pohled do spartánského kokpitu. Foto: archiv

Sekvenční šestistupňový automat umí řadit rychlost 50 milisekund. Stejně výkonné jako motor jsou i keramické brzdy - 12pístkové odvětrávané s rozměry 380 x 34 mm. Přední kola mají rozměr 285/25 ZR 20, zadní 325/25 ZR 20 a jsou obuta do vysokorychlostních pneumatik Pirelli.

A ještě něco: bezpečnostní pásy jsou šestibodové, jak se na sportovní auto sluší. Jestli máte zbytečných 25 miliónů korun a chcete mít sporťák, jakých na silnici moc nepotkáte, mohlo by být představované auto vhodnou volbou.

Reklama

Výběr článků

Načítám