Hlavní obsah

Ještě sportovnější Audi R8 od ABT

Novinky,

Německá tuningová firma ABT připravila velkou ofenzivu nových úprav pro modely Audi. Postupně vám představíme tři řady ve sportovních úpravách. Začneme tím nejlepším - modelem R8.

Článek

ABT už dávno avizoval, že silný sporťák Audi R8 neujde jeho pozornosti. Zatím však se musíme spokojit s vizuální úpravou, na vidlicovém osmiválci se stále pracuje. Ale ABT slibuje, že výkonové parametry poskočí o hodně velký kus nahoru.

A co tedy má nového model R8? Tak za prvé jméno. Vůz je přejmenovaný na ABT Audi R8-R. Pak jsou to další úpravy na karoserii, které jsou vyrobené buď z klasického plastu (nárazník) nebo třeba z uhlíkového kompozitu.

:. ABT Audi R8-R

Vůz má nový přední nárazník se zvětšenými vstupy vzduchu a taktéž i boční nasávací otvory mají lepší aerodynamiku.

Hodně pěkné jsou nové prohnuté prahy, které dobře ladí se zadním nárazníkem. Ten je zcela přepracovaný díky tomu, že vývody výfuků byly přemístěny do šikmé pozice, kterou jinak zaujímaly velké „slzy“ výdechů chladicího vzduchu. Zadní partie jsou nyní mnohem elegantnější a opticky vůz o dost snižují. Nové je také zadní křídlo (z již zmíněného kompozitu) a velký difuzor.

:. ABT Audi R8-R

Lahůdkou jsou velká dvacetipalcová kola, která jsou připevněna k nápravám se změněnou charakteristikou pružení. Přední náprava je navíc ještě o kousek snížená. Na další technické podrobnosti si budeme muset počkat až na uvedení kitu pro agregát.

Reklama

Související témata:

Související články

ABT a Q7: pět set koní na dvě tuny

Jak se zdá, Audi Q7 se stává velmi oblíbeným terčem tunerů. Tak například firma ABT už připravila dva kity pro tento vůz. Třetí byl představen nedávno a jeho...

ABT už připravuje tuning pro Audi R8

Na podzimním frankfurtském autosalonu bude mít tuningová firma ABT opravdu co představovat. Postará se totiž o pořádný tuning vrcholného sportovního modelu...

Faceliftovaný Touareg středem pozornosti

Pokud bychom hledali jeden z nejžádanějších modelů současnosti co do zájmu tuningových firem, možná bychom byli překvapeni, že Volkswagen Touareg...

Výběr článků

Načítám