Hlavní obsah

Saleen Mustang pro pětadvacáté výročí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký tuningový specialista na Fordy s největším věhlasem se jmenuje Steve Saleen. Jeho firma Saleen tento rok slaví své pětadvacáté narozeniny, takže je jistě čas na pořádné oslavy. Třeba speciálním modelem.

Článek

Tentokrát to není Mustang v růžové pro dcerušku, ale pořádný stříbrný plnokrevník s brutální silou a svalnatým vzhledem. Ford Mustang SA-25 Sterling Edition vychází vzhledově z nedávno představené verze H302. Na karoserii je pouze jiná barva.

Ovšem v technice jde ještě o kousek dál a nabízí opravdu super výkony. Vidlicový osmiválec dostal velký kompresor s vysokým přetlakem. Ten dodává do válců tolik vzduchu, že je možné vstříknout tolik paliva, které se postará o výkon 650 koní (478 kW). Točivý moment vrcholí hodnotou 813 N.m

:. Saleen Mustang SA-25 Sterling Edition

Nová šestistupňová manuální převodovka přenáší tyto silácké parametry k zadním kolům, kde se však o rozdělení mezi dvě kola postará závodní diferenciál s omezenou svorností Max-Grip. Saleen nezveřejnil maximální rychlost vozu, ale uvedl, že stokilometrovou rychlost s pevným startem zvládne za méně než čtyři vteřiny.

Na voze jsou další úpravy, jako jsou nová dvacetilacová kola, sportovní podvozek Saleen Racecraft, startování na tlačítko, sportovní sedadla Recaro obšitá alcantarou....

:. Saleen Mustang SA-25 Sterling Edition

Za tuto lahůdku si Saleen nechá ale hodně dobře zaplatit. Vůz totiž stojí 99 995 dolarů, tedy něco kolem 1,7 miliónů korun.

Reklama

Související články

Saleen Molly Pop Mustang: autíčko pro dcerušku

Co byste asi chtěli řídit, kdyby jste byli dcerou Steva Saleena? Ford Mustang, správně! A samozřejmě by nesměl být jen tak obyčejný, ale pořádně vyšperkovaný...

Výběr článků

Načítám