Hlavní obsah

Hennessey Viper 650R: 78 koní navíc táhne zmiji

Novinky,

Dodge Viper pro nový rok posílil, ale stále asi nebude stačit na nový Chevrolete Corvette Blue Devil. Tak se Hennessey rozhodl, že majitelům vozu nabídne úpravu, která tento náskok trochu stáhne.

Foto: Hennessey, Novinky

Hennessey Viper 650R

Článek

Šest set koní někomu může připadat jako dost málo. Vidlicový desetiválec o objemu 8,4 l však ještě svoje rezervy má, a tak se může pustit do boje s motorem Blue Devil z budoucího Chevroletu Corvette.

Hennessey nasadili k motoru zcela nový výfuk z nerezového potrubí. Nejedná se jen o koncovku výfuku nebo nové trubky mezi původními komponenty, ale kompletní přestavbu včetně svodů a katalyzátoru.

Ale ani sání nezůstalo bez změn. Jednak se lehce zkrátilo, ale především byl nasazený sportovní propustnější vzduchový filtr, jenž nechá motor lépe dýchat.

:. Hennessey Viper 650Rfoto: Hennessey

Z dalších úprav stojí za zmínku například nové lehčí brzdy, jenž uspořily téměř tři kilogramy v každém rohu vozu.

Výsledek je celme zajímavý. Z původních šesti set koní se výkon vyšplhal na 678 koní (498 kW). Díky tomuto zvýšení nyní vůz zrychluje z 0 na 241 km/h o 1,5 s lépe, což znamená 15,5 s! Pokud se ptáte na zrychlení trochu využitelnější 0-100 km/h, tak vás jistě nezklameme. To vůz zvládne za 3,3 s. Maximálka vozu je pak velmi slušných 340 km/h.

Reklama

Související témata:

Související články

Dodge Viper SRT10: ještě silnější zmije

Mezi nejjedovatější sportovní vozy na světě patří zcela jistě Dodge Viper SRT10. Tento vůz je pro někoho symbolem toho, že objem ničím nenahradíš. Pro jiné...

Dodge Viper SRT10 ACR: právo na výběr

Pokud bychom hledali na americkém kontinentu pravý sportovní automobil, nesměli bychom opomenout Dodge Viper SRT 10. Jeho sériová verze ale někoho může nudit...

Výběr článků

Načítám