Hlavní obsah

Geigercars Ford GT: upravená bazarovka

Upravit Ford GT není jen tak. Nejdřív musíte projít všechny bazary v Libni, pak se podívat na internet, zda ho nemají třeba "áčka"... V Německu je to o něco lehčí. Tam je těch parádních ojetin o něco víc. A v Giegercars je upraví.

Článek

Upravit Ford GT není žádná legrace. Na to si trumfnou jen opravdoví odborníci, jako je třeba EDO nebo právě Geiger.

Ten je známý svými přidanými kompresory k mnoha vozům (například Hummeru H2). Také Ford GT je v tomto směru nový. Jeho staré kompresory byly vyměněny za nové - větší. Navíc pracují pod tlakem 1,25 bar (ty původní mají tlak jen 0,8 bar).

K tomu bylo třeba vyměnit řídící jednotku, nasadit zcela nové sací ventily aby nebyl vzduch vháněný do válce příliš škrcen a pro lepší nasávání je nasazen sportovní vzduchový filtr. Nutná byla také kompletní výměna výfuku, včetně svodů a katalyzátoru. Vzadu pak na svět vykukují koncovky s famózním průměrem 110 mm.

Výsledkem všech úprav je zvýšení výkonu z původních 404 kW na 523 kW. A točivý moment? Celkem 837 N.m asi nenechá pneumatiky vychladnout. Maximální rychlost vozu se tak zvedla na 340 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h prý nové GT zvládne za 3,5 sekundy.

Extrémnímu výkonu motoru musela být přizpůsobena i podvozková část. Vše je přirozeně tvrdší, sportovnější a nastavitelné. Světlou výšku je prý možné snížit až o 60 mm. Tato hodnota se nám zdá ale docela velká, vždyť už sériové GT nad silnicí zrovna neční.

Reklama

Související témata:

Související články

Policejní exot: Geiger Hummer H2

Problémy se starým a nevýkonným vozovým parkem má asi jen česká policie. V USA se policisté vozí celkem kvalitními vozy. Nikdo se tam dokonce nediví, když...

Geiger 300C SRT8: Osm válců do nirvány

Tuningová forma Geiger Performance připravila jednu lahůdku, která nepochází ze slavných jmen jako třeba Corvette. Je to "obyčejný" kombík s názvem 300C....

Geiger GT: extrémní a nepraktický

O výtvorech tuningové firmy Geiger jsme zde už psali. Zaměřuje se na vozy americké provenience, jako je například Hummer. Poslední kousek už snad nevypadá...

Výběr článků

Načítám