Hlavní obsah

Další Shelby na kolbišti - tentokrát kabriolet

Novinky,

Jméno Caroll Shelby není třeba moc představovat. Tento pán je jedním z fenoménů světového motorismu. Své jméno spojil s Fordem a jeho tovární úpravy mustangů jsou vyhledávaným zbožím. Nyní přichází další generace Fordu Mustang Convertible s jeho jménem.

Článek

Shelby Mustang GT Convertible navazuje na nedávno uvedené kupé. Jenže tohle auto je prostě o kousek lepší, protože dokáže složit střechu za sedadla. A to se v horkem rozpáleném létě přece hodí.

Vůz má ten samý motor, který pracuje v kupé - vidlicový osmiválec o objemu 4,6 l s výkonem 235 kW a točivým momentem 447 N.m. Je to o něco víc, než má sériová verze. Je to výsledek kitu Ford Racing Power, který obsahuje kompletní nový výfuk, větší vstřikovače, novou elektroniku a samozřejmě i průchodnější vzduchový filtr.

Hurst Shifters se zase postarali o převodovku, když ve voze je nasazený sériový pětistupňový manuál, ovšem se zkrácenými drahami řazení. Kdo by chtěl mí pohodu, může si pořídit i automat. Úpravami prošel i podvozek, který je nižší, tužší, ale není nastavitelný.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Vzhled kopíruje prakticky kupé - nová je maska chladiče, nárazník, kožené čalounění interiéru... Karoserie je samozřejmě speciálně lakovaná. Nově lze objednat pod dva "rychlé pruhy" novou metalízu Vista Blue.

Kdo by toužil po tomto voze, musí si pospíšit. Výrobce plánuje limitovanou sérii 2300 kusů a společně s kupé chce letos prodat celkem 6000 vozů. Někdo ale tento model ještě nevidí jako ten nejlepší a tak pošilhává po již dříve představeném King of the Road Shelby GT500KR [celá zpráva] či verzi GT-H. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Mustang ve dvou speciálních edicích

Ford se rozhodl uvést na trh hned dva speciální modely Fordu Mustang. První z nich GT-H je vzpomínkou na slavný Shelby/Hertz GT350H "Rent-A-Racer", druhý...

Nejsilnější Mustang všech dob

Před časem představila automobilka Ford koncept Mustang GT500. Jeho 478 koní bylo velkým příslibem pro budoucí nejsilnější model tohoto jména v historii. Jenže...

Výběr článků

Načítám