Hlavní obsah

Hamann Ferrari F430 Black Miracle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuning automobilů vyzkoušel snad už úplně všechno, co lze s motorovými vozidly udělat. Hamann však nehodlá zkoušet žádné extra novinky, i když taková matná černá barva se dnes jen tak někde nevidí, zvlášť v kombinaci s výraznou oranžovou.

Článek

Německý Hamann se snaží nalákat co nejvíc movitých zákazníků, takže jeho nabídka různých úprav super automobilů nekončí. Ferrari F430 Black Miracle je posledním kouskem, kterým dokázal, že za velké peníze nabídne ledacos.

Automobil má totiž speciální černý matný lak, který mu opravdu hodně sluší. Pokud je to ale tentýž systém, který se používá na tuningová matná kola, tak na tohle auto bude moci majitel jen s jelenicovým hadříkem, aby si ho nepoškrábal. Na automobilu jsou zajímavé i oranžové doplňky. Jednak se přes vůz táhne rallye pruh (ten schvalujeme "všemi deseti"), ale také se zde objevují nové aerodynamické prvky na předním nárazníku a prazích, které mají také tuto výraznou barvu. A právě tyto prvky vyvolají asi největší rozpory mezi fanoušky tuningu.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte na původní velikost.

Ale nechme vzhled na zákaznících a pojďme se podívat na techniku. Začneme netradičně u dveří. Hamann tradičně vytvořil pro tento vůz speciální zavěšení dveří, které je vyklápí do strany a nahoru. Pokud se podíváme dál na automobil, objevíme nová kola. Ta jsou speciální kovaná a ačkoliv mají průměr ohromných dvacet palců a dozadu se na 12,75palcouvou šířku ráfku vejde pneumatika o šíři 325 mm, ráfek váží pouhých 15,45 kg.

Ale samozřejmě, že to nejdůležitější na voze je jeho motor. Úpravou elektroniky a výměnou tlumiče výfuku a katalyzátoru se výkon zvýšil o velmi pěkných 36 kW, tedy rovných 50 koní.

Reklama

Související témata:

Související články

Oranžová šestka od Hamannu

Pro zájemce o tuning šestkové řady BMW připravila firma Hamann několik sad úprav, které dokáží pokrýt širokou škálu požadavků. Mezi nejmenší změny patří...

Hamann 535d: v dieselu ďábelsky rychle

Hamann patří mezi jedny z nejznámějších tuningových firem v Německu. Jeho záběr je velmi široký, ale přece jen můžeme bez uzardění říct, že BMW je jeho hlavním...

Hamann 599 GTB: 39 kW navíc

Tuningový specialista z Laupheimu připravil novinku pro nejnáročnější zákazníky. FGerrari 599 GTB nabízí nejen efektní aerodynamický kit, ale i dalších 39...

Výběr článků

Načítám