Hlavní obsah

Dvojice lepších rotrexů pro Ferrari F430

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá tuningová firma Novitec upravuje italské automobily, jako je Alfa Romeo, Fiat či Lancia. Že takhle firmu neznáte? Není se co divit - s těmito modely se na výstavách nechlubí. To jí spíš budete znát jako úpravce Maserati (Novitec Tridente) či Ferrari (Novitec Rosso). Poslední tuning Ferrari F430 se už svým výkonem blíží raketovému enzu.

Článek

Je to už rok, co Novitec nabídnul svým zákazníkům kit na zvýšení výkonu motoru, který nenechal nikoho na pochybách, že Novitec opravdu umí. Nasadil totiž k motoru dvojici kompresorů s vlastním olejovým okruhem, mezichladič stlačeného vzduchu, nové vstřikovače, řídicí jednotku, zvětšený chladič vody... Kompletně to dalo na motorové brzdě pěkných 468 kW při 8200 ot./min a točivý moment 638 N.m při 6250 ot./min. Majitelé se tak mohou opájet maximální rychlostí 348 km/h a tváře jim odkrví zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,7 s.

Jenže Novitec se s výsledkem nespokojil. Nyní přichází s novinkou - verzí Evoluzione. Dvojice kompresorů Rotrex má zvýšený průtok vzduchu, s níž bylo možné zvednout i tlak. K tomu bylo zapotřebí ještě jednou se podívat na procesor v řídicí jednotce, upravit znovu vstřikovače...

Se zvýšeným výkonem jde ruku v ruce i vylepšená aerodynamika. Nové úpravy od firmy v předním nárazníku, nové prahy a velké přítlačné křídlo na zádi byly optimalizovány v aerodynamickém tunelu.

A výsledek? Zatím se Novitec pochlubil pouze s výkonem. Ten se zvedl o dalších 20 koní (14,7 kW). Jak se posune maximálka a zrychlení nám Novitec asi sdělí až na další velké výstavě, kde se bude prezentovat - tedy patrně na frankfurtském autosalonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám