Hlavní obsah

Saleen Molly Pop Mustang: autíčko pro dcerušku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co byste asi chtěli řídit, kdyby jste byli dcerou Steva Saleena? Ford Mustang, správně! A samozřejmě by nesměl být jen tak obyčejný, ale pořádně vyšperkovaný kousek. No a když si dcera usmyslí, tak rodiče musejí sklapnout podpatky a vytvořit něco pořádně originálního.

Článek

Tak tohle auto poznáte jednoduše. Barva vozu totiž řve na celou ulici: "Teď jedu já, dcera Steva a Liz. Uhněte z cesty!" Růžový Ford Mustang však není růžový. Barva, kterou namíchala Liz Saleenová, matka Molly Saleenové, se totiž jmenuje Liszstick red. Takže Molly může zaparkovat své auto před školou a celou hodinu přesvědčovat lidi, že červená jí prostě jde k pleti.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Jenže to by nebyl Saleen, aby si s autem trochu nepohrál. Snad má Molly řidičský průkaz trochu déle a učila se u formulových jezdců, když jí tatínek upravil auto takovým způsobem. Pro úpravu použil základ ze svého standardního modelu S281. To znamená, že je vyměněná váha vzduchu, jsou dané výkonnější vstřikovače, nové rozvody a samozřejmě byla přeprogramovaná řídicí jednotka. A to všechno proto, že k motoru přibyl kompresor. Standardně vůz vykazuje výkon 349 kW, ale pro Molly byla úprava zvednuta na úroveň Extreme, tedy na 404 kW.

Samozřejmostí je i úprava exteriéru a interiéru, takže nové nárazníky, spoilery a prahy doplnilo i velkoplošné panoramatické střešní okno či dvacetipalcová kola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám