Hlavní obsah

Kabriolet podle amerických snů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká firma Callaway představila další kousek do své sbírky upravených Chevroletů Corvette C6. Limitovaná produkce vozu Callaway C16 se tak rozšíří o verzi Cabrio. Samozřejmě, že firma si vytvořila vlastní karoserii.

Článek

New York International Auto Show otevřela své brány a z USA tak začaly proudit novinky, které sice zajímají spíš USA, ale ani Evropa není ochuzená. Například firma Callaway, která upravuje corvetty, má své zastoupení i v Německu a je dost oblíbená na našem kontinentu.

Movití zákazníci, kteří si chtějí vychutnat opravdu silný výkon v tradičním americkém podání tak mají možnost na výběr uzavřenou i otevřenou verzi modelu C16.

Dvě verze

Callaway C16 Cabrio je postaveno na klasickém základu Corvette C6, ale s mohutnými úpravami. Šestilitrový motor má přeplňování, díky kterému se majitel může spolehnout na 411 kW při 6200 ot./min na setrvačníku a točivý moment 529 N.m při 4750 ot./min. Jenže pokud má někdo na kontě ještě pár drobných navíc, tak si může připlatit a dostane ještě něco víc - 453 kW a 789 N.m. Tyto hodnoty ukazují, že jízdní parametry budou asi také úctyhodné. Pokud je použita automatizovaná převodovka s pádly pod volantem, pak stokilometrovou rychlost vůz pokoří za 3,5 s a maximálka podle výrobce překračuje 320 km/h. Je jasné, že při této rychlosti už by vítr v kabině rval šaty z posádky, ale je to jistě příjemné vědět, že automobil může tak rychle jet.

Samozřejmostí je úprava podvozku. Nový je kompletní pružicí systém, který má desetistupňové nastavení. To se lehce přizpůsobí různým tratím a povrchům, a to kompletně automaticky. Samozřejmostí je také instalace nových brzd - na všech kolech s rozměry 355 x 32 mm, když vpředu je krotí šestice pístků, vzadu pak čtveřice.

Zajímavé na voze je i záruka. Callaway jí nastavil na 100 000 mil (asi 160 000 km), což je na tak výkonný tuning jistě více než dobré. Cena vozu začíná na 128 765 dolarů (asi 2,7 miliónů korun).

Anketa

Který z amerických sportovních vozů je nejlepší?
Dodge Viper
17,1 %
Ford Mustang
62,8 %
Chevrolet Corvette
20,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1412 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám