Hlavní obsah

TechArt Magnum de Sede: já a ti ostatní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světě je dost lidí, kteří mají dostatečně velkou a plnou peněženku, že si mohou dovolit koupit automobily, které jasně dávají najevo jejich životní postoj: já a mé peníze patříme na jednu stranu světa a vy ostatní na tu druhou. Právě těmto lidem je určen výrobce od TechArtu - Magnum de Sede.

Článek

Je to už padesát let, kdy se ve Švýcarsku objevila značka de Sede. Ta vyrábí exkluzivní nábytek, který je čalouněn nejkvalitnější kůží z krav, které se chovají pouze ve Švýcarsku či jižním Německu. Samozřejmě, že kvalitě odpovídá i cena.

A s TechArtem souvisí výrobce nábytku tak, že již starý známý produkt TechArt Magnum byl upraven do té nejexkluzivnější podoby v interiéru právě firmou de Sede. Extrémně kvalitní kůže je našitá všude, kam jen oko dohlédne. Je na sedadlech, přístrojové desce, výplni dveří. Každý steh je dělán ručně, povrch kůže je speciálně upravován, aby pocit z exkluzivity byl co největší a přitom se záda cestujících tolik nepotila. Vzadu navíc střední díl nahradila vysoká konzole s opěrkou ruky, vykládaná dřevem.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Samozřejmě, že TechArt nenechal pozadu ani techniku. Pohonná jednotka má opravdu slušné vyjádření hodnot: Vidlicový osmiválec bi-turbo, výkon 442 kW, točivý moment 865 N.m. Není se co divit, že maximálka se posunula na 292 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne Magnum za 4,5 s.

Vzhled vozu vychází z již více než rok známého modelu Magnum, tedy s novým předním nárazníkem s extrémně velkými vstupy vzduchu, sníženým podvozkem s koly 295/30 ZR22, speciálním výfukovým systémem a samozřejmě exkluzivním lakem. Proti původnímu výstavnímu exponátu s čistě bílou barvou je de Sade lakován tmavě šedým až černým lakem, který má kontrastovat s čistě bílou kůží uvnitř.

Reklama

Související články

Větší turba od TechArtu

Pro essenský autosalon připravil tuningový specialista na Porsche, firma TechArt, nový kousek, který je vrcholem v nabídce. Sériové Porsche 911 Turbo dostalo...

Výběr článků

Načítám