Hlavní obsah

A zase ten TechArt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby se někdo zeptal odborníků na tuning, která firma může být ikonou vrcholného tuningu, jistě by padlo i jméno TechArt. A zaslouženě. Jejich výtvory zahřejí srdce technika, zvýší tep u závodníků a vyvolají nadšení u fanoušků designu. Vezměte si třeba jejich "ženevský" vůz TechArt GTstreet.

Článek

Kreací na téma Porsche je nepřeberně, ale jen jeden může být nejlepší. O vrchol se přetahuje s několika dalšími firmami (Gemballa, Hamann,...) i firma TechArt. Jejich GTstreet je ukázkou toho, co dokáží vyždímat z turba.

Tento zatím koncept je založen na vrcholném Porsche 911 Turbo současné generace (řada 997). Už v sériové produkci se o tomto autu nemůže říkat, že by mělo rezervy. Pokud by mu to někdo chtěl natřít na německé dálnici jeho 353 kW a 620 N.m, pak bude mít co dělat. TechArtu to bylo ale málo.

Úpravami (zatím neznámými) zvedl výkon na 463 kW při 6800 ot./min a točivý moment poskočil o dalších 200 N.m nahoru při 4500 ot./min. Připomínáme ještě sériovou podobu TechArt Turbo, které má 427 kW. [celá zpráva]

TechArt GTstreet dokáže pak na asfaltu opravdu slušné kousky. Stokilometrovou rychlost s pevným startem pokoří za pouhé 3,2 s a ručička rychloměru se zastaví na hodnotě 345 km/h. A pokud chcete ještě jeden důkaz o výjimečnosti vozu, pak pro vás máme ještě čas 10,9 s. Za tuto dobu, kdy jiné automobily teprve dýchavičně atakují stovku má už GTstreet na tachometru 200 km/h.

Samozřejmě, že k vysokým rychlostem musela být upravena i aerodynamika. Přední nárazník, zadní difuzor a velké křídlo optimalizují proudění vzduchu a zvyšují přítlak kol k vozovce.

Anketa

Která z tuningových firem zabývajících se značkou Porsche je nejlepší?
Gemballa
14,2 %
Hamann
42,7 %
Rinspeed
5,9 %
Ruf
10,2 %
Sportec
2,9 %
TechArt
18 %
9ff
6,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2701 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche Cayman S: Když TechArt zapracuje

Německá firma TechArt je jedna z nejznámějších tuningových společností vůbec. Její kousky patří k předním sběratelským kouskům arabských šejků i německých...

Vrchol elegance a síly v podání TechArt GT

Tuningových firem je na světě strašné množství. Jen některé ale o sobě mohou tvrdit, že jsou absolutními špičkami v oboru. Podle našeho názoru tam patří...

Výběr článků

Načítám