Hlavní obsah

JE Design León FR: na křídlech výkonu

Novinky,

Ladičská firma JE Design připravila opravdu slušný kit pro ještě "horký" Seat León FR. Jeho vlastnosti a vzhled předčí i tovární silnější model Cupra.

Článek

Seat León FR má v nabídce značky dva motory - dvoulitrový turbodiesel s výkonem 125 kW a stejně objemný přeplňovaný zážehový agregát (147 kW). Obě verze se ale dočkaly pořádné vzpruhy. Tak kupříkladu TDI má zcela novou řídicí jednotku a výfuk. Obě změny zvedly výkon na 142 kW a točivý moment na 410 N.m.

Zážehový agregát má také turbodmychadlo, takže úprava řídicí jednotky zde také může vynést slušný nárůst výkonu. JE Design nabízí zvednutí ze sériových hodnot až na maximum 180 kW a točivý moment se vyšplhá na 355 N.m při 1850 ot./min.

Zážehová verze zlepšila svůj sprint na stokilometrovou rychlost o 0,8 s na 6,5 s, vznětová pak stáhla svou původní hodnotu 8,2 s o 0,6 sekundy.

Podvozek musel být upraven vyšším výkonům vozu. Proto je snížena světlá výška o 1 cm, byly přitvrzeny tlumiče a stabilizátor má ve voze větší průměr.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Vzhled vozu je specialitou firmy. Ostatně se také původně specializovala na výrobu a prodej tuningových aerodynamických dílů. FR tak nabídne nové nástavce na přední nárazník, ohromné prahy, zadní "šálu" na nárazníku, čtveřici chromovaných koncovek výfuku se samozřejmě i velká devatenáctipalcová kola. Perličkou jsou zcela jistě křídlové dveře.

Reklama

Související témata:

Související články

JCW už ladí nové Mini

John Coopers Works je pro Mini něco jako AMG pro Mercedes. Upravuje tovární vozy s požehnáním výrobce a připravuje speciály, které přinášejí další zákazníky....

Král tuningu pochází z rodu lidových vozů

Tuning automobilů může vypadat různě. Volkswagen Golf tak vídáme s podomácky nalepenými díly, profesionálním tuningem pouze technických částí nebo přeplácaným...

Mugen znamená tvrdá Honda

Už jste dlouho neslyšeli o značce Mugen? Aby také ano - v Evropě se zrovna tohle jméno nevyskytuje. Ale každý fanoušek Hondy však o ní ví své. Tohle...

Výběr článků

Načítám