Hlavní obsah

Mugen znamená tvrdá Honda

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jste dlouho neslyšeli o značce Mugen? Aby také ano - v Evropě se zrovna tohle jméno nevyskytuje. Ale každý fanoušek Hondy však o ní ví své. Tohle je extratřída v japonském továrním tuningu - něco podobného jako STi u Subaru.

Článek

Tentokrát si Mugen vzal na mušku nový Civic Si sedan. Tenhle vůz není od své podstaty zrovna sporťák, ale to vůbec nevadí. Pod pečlivým dohledem precizních japonců a touhou po jedinečnosti Američanů (vozy jsou vytvářeny přímo s americkou pobočkou hondy) vznikl vůz, který nenaplňuje sice nároky na extra výkon, ale podvozek by mohl řezat zatáčky na jakémkoli světovém okruhu.

Však také na nich byla úprava připravována. Testy probíhaly na známém japonském okruhu Twin Ring Motegi, kde byla upravována podvozková charakteristika o 15 mm sníženého vozu. Pečlivým naladěním je sice pružení tvrdé, řízení ostré a precizní, ale jízdní komfort vůz neztratil.

Samozřejmě, že byl upraven také vzhled automobilu, který začíná koly. Ačkoli jsou o jeden palec větší než sedmnáctipalcová sériová, jsou o 27 % lehčí. Toho je dosaženo tím, že hliník není pouze mechanicky obráběn, ale ve speciálních formách kován.

Přední a zadní nárazník s extra velkým difuzorem jasně dává znamení všem okolo, že tohle není jen tak ledasjaký vůz. Navíc velké zadní křídlo zvyšuje přítlak na zadní nápravu, takže hranice adheze se posunula o kus výš. Bohužel jedinou úpravou motoru byl nový výfuk s průchodnějším katalyzátorem. Jen tato úprava však prý zlepšila průběh křivky točivého momentu.

Reklama

Související témata:

Související články

Oranžová šestka od Hamannu

Pro zájemce o tuning šestkové řady BMW připravila firma Hamann několik sad úprav, které dokáží pokrýt širokou škálu požadavků. Mezi nejmenší změny patří...

Tovární tuning i u Mitsubishi

Automobilka Mitsubishi připravila pro zákazníky zajímavou nabídku. Aby nebyly motory ničeny neznalými tunery, byl přímo v továrně připrvaven chiptuning...

Zběsilé průhledné ráfky

Tuning u mnohých lidi začíná u ráfků. Jejich tvary a velikosti jsou dnes různé, lze zakoupit i takové speciality, jako vícebarevné ráfky, s diamantovým...

Výběr článků

Načítám