Hlavní obsah

Test Peugeotu 508 SW GT 2.2 HDI: luxus za milión

Novinky, Martin Žemlička

Peugeot začal kromě sedanu nabízet model 508 v praktičtější verzi kombi. Vyzkoušeli jsme nejdražší provedení GT poháněné 2,2litrovým turbodieselem. Jak si vedl zástupce střední třídy s cenovkou bezmála milión korun?

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Peugeot 508 SW 2.2 HDI GT

Článek

Nejdražší verze GT hraje na efekt – ať už jde o standardní osmnáctipalcová litá kola, efektní koncovky výfuku nebo výrazné použití chromu. Ve střední třídě jde o jedno z nejelegantnějších aut. Neutrpěla ani praktičnost - kufr nabídne 618 litrů, což je ve střední třídě nadprůměrná hodnota. Zadní sedačky jdou samozřejmě sklopit, vznikne díky tomu rovná plocha.

Dobrá je i prostornost pro posádku v příčném směru, vzadu by ovšem neuškodilo více místa pro hlavy vyšších cestujících. Sedadlo řidiče má výsuvný sedák, polohovatelnost sedačky i dvouose seřiditelného volantu je velmi dobrá a vyhoví i řidičům s nekonfekční postavou.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Peugeot 508 SW 2.2 HDI GT

Útulný interiér

Uvnitř možná až příliš šedivého interiéru potěší příkladné dílenské zpracování, které je u takto drahého vozu nutností. Množství jednoúčelových tlačítek je zbytečně vysoké – na úkor přehlednosti intuitivnosti. Zamrzí také málo odkládacích ploch na drobnosti. Standardem verze GT je přední head-up displej, na který se skrz plastové sklíčko promítá aktuální rychlost – jde však o laciněji působící variantu než jakou nabízí BMW či Audi – horší je i čitelnost.

Verze GT má jiné zavěšení podvozku než levnější verze, což je mezi současnými automobily neobvyklé; vepředu není klasický McPherson ale zavěšení s dvojitými lichoběžníky. Nutno říci, že 508 SW funguje dobře, pokud od něj chcete rychlé, ale nikoliv sportovní přesuny – stabilita je velmi dobrá i při vysokých rychlostech, podvozek se zadní víceprvkovou nápravnou příjemně „žehlí“ nerovnosti a při uvolněné jízdě funguje i přes velká osmnáctipalcová kola až překvapivě dobře.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Peugeot 508 SW 2.2 HDI GT

Ovšem pokud budete chtít na technických tratích využít potenciál nabízených 204 koní, brzy zjistíte, že kvůli těžké přídi je pětsetosmička velmi brzy nedotáčivá. Jízdní požitek rovněž kazí horší zpětná vazba hydraulického posilovače řízení.

2.2 HDI pouze s automatem

Nevýhodou je, že k nejsilnější motorizaci si nemůžete vybrat manuální převodovku, v nabídce je pouze šestistupňový automat. Ten pracuje rychle a vcelku inteligentně, „pádla“ pod volantem tak ani v praxi nepotřebujete.

Naftový čtyřválec přeplňovaný turbodmychadlem nabízí nadstandardních 204 koní a masivních 450 Nm točivého momentu. I přes vyšší hmotnost a přísné emisní normy nabídne 508 s tímto motorem svižné svezení se zatlačením do sedaček ve středním spektru otáček. Motor je prost vibrací a je skvěle odhlučněný. I přes velký výkon ale auto nerozjede na více než 232 km/h. Důležité je, že spotřeba paliva se dá při klidné jízdě mimo městskou zástavbu udržet kolem šesti litrů, při větším zatížení stoupá zhruba k osmi.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Peugeot 508 SW 2.2 HDI GT

Dobrá volba, ale...

Peugeot 508 SW zaujme svým povedeným vzhledem i velkým vnitřním prostorem s perfektním dílenským zpracováním i výběrem materiálů. Potěší i bohatá základní výbava; i tak je základní cena opticky hodně vysoká, notabene na značku Peugeot, která v automobilovém světě nemá takový zvuk jako německá konkurence. Výkonný čtyřválec potěší nízkou spotřebou paliva a nadprůměrným výkonem, sportovnost ale u popisovaného modelu nehledejte.

Peugeot 508 SW je dobrá volba, otázkou je spíše, zda nesáhnout po variantách 1.6 HDI Access (112 k) za 589 900 nebo 2.0 HDI s šestistupňovou manuální převodovkou a výkonem 204 koní – v druhém výbavovém stupni Active za 689 900 korun.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Peugeot 508 SW 2.2 HDI GT

TECHNICKÉ ÚDAJE
Motor:2179 ccm, čtyřválec, vznětový, turbo
Max. výkon:150 kW (204 k) při 3500 ot./min.
Max. točivý moment:450 Nm při 2000 ot./min.
0 - 100 km/h:8,4 s
Nejvyšší rychlost:232 km/h
Průměrná spotřeba:5,9 l/100 km
Pohotovostní hmotnost:1780 kg
Poháněná náprava:přední
Cena základní verze:949 900 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Test Peugeotu iOn: dotek budoucnosti

Peugeot začal koncem loňského roku prodávat elektromobil iOn, několik vozů si objednal ČEZ, jinak je iOn za cenu kolem 800 000 korun prakticky neprodejný....

Test Peugeotu 508 1,6 THP: chce mezi nejlepší

Peugeot 508, se stejně jako jeho konkurenti Škoda Superb či Ford Mondeo nabízí v karosářských verzích kombi a sedan. Mezi prvními jsme na českých silnicích...

Test Peugeotu 207 1.6 HDI: malý šetřílek

Peugeot nedávno uvedl na trh úspornou verzi modelu 207 se čtyřválcovým motorem 1,6 HDI, který nově splňuje emisní normu Euro 5. V praxi jsme vyzkoušeli, jak...

Výběr článků

Načítám