Hlavní obsah

Volkswagen Caddy Maxi: 47 cm navíc

Mezi tím, když máte či nemáte dvacet korun, je rozdíl čtyřiceti korun. To říkala jedna postava z filmového seriálu a měla pravdu. A mít nebo nemít 47 cm u Volkswagenu Caddy zase znamená rozdíl dvou sedadel ve třetí řadě a velký zavazadelník. To říkáme my, a také je to pravda.

Článek

Volkswagen se rozhodl poněkud oprášit svůj Volkswagen Caddy a nabídnout jej i větším rodinám a náročnějším podnikatelům. Tohle auto se 4405 mm délky zatím poskytovalo útočiště pěti cestujícím a 750 l nákladu, nebo sedmi, ale s minimálním prostorem pro zavazadla. Jenže je tu ještě další skupina zákazníků, kteří by ocenili třeba množnost převážet více lidí a nákladu a nechtějí si přitom pořizovat velký Volkswagen Multivan.

Pro ně značka připravila model Caddy Maxy, který přidal 47 cm a tak už může nabídnout místo i oněm zákazníkům. Objem nákladového prostoru 4,2 kubických metrů, užitečná nosnost 800 kg, zatížení přívěsu 1500 kg a ložná plocha podle konfigurace s délkou až 2250 milimetrů, to jsou nová opravdu solidní čísla v daném segmentu.

:. Volkswagen Caddy Maxi Life

Hlavní rozdíl mezi modely Caddy a Caddy Maxi je v karoserii, která byla prodloužena o 470 milimetrů na 4875 mm. V porovnání se 4405 milimetrů dlouhou "standardní verzí" Caddy lze prodloužení rozdělit následujícím způsobem: zadní převis byl prodloužen o 151 milimetrů a mezi posuvnými dveřmi a zadní nápravou přibylo 319 milimetrů. Rozvor se zvýšil na 3002 milimetry.

I při úplném obsazení osobní verze sedmi lidmi má zavazadlový prostor objem 380 litrů. Druhá řada sedadel se dá sklopit dolů a dopředu, zatímco třetí řada sedadel může být v několika krocích zcela vyjmuta z vozu. Tím se zavazadlový prostor zvětší na plných 1350 litrů.

Model je nabízen na trhu s jedním zážehovým agregátem (75 kW) a dvojicí vznětových. Jeden z nich je pro Caddy zcela nový - jedná se o známý 2.0 TDI se 103 kW.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám