Hlavní obsah

Renault Laguna bude i jako kupé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již za čtrnáct dní se otevřou brány frankfurtského autosalonu. Zde se mezi novinkami pravděpodobně objeví i první kupé s názvem Renault Laguna. Automobil bude vycházet ze sériového modelu laguny, ale ponese i několik detailů z konceptu Fluence.

Článek

Zatímco Renault Laguna sedan bude na českém trhu k dispozici už za měsíc, kupé se na autosalonu představí jako naprostá novinka, o které nemůžeme ani říci, jestli se bude vyrábět. Podle britského časopisu Car Magazine bylo kupé zachyceno na prezentaci sedanu, takže se dá předpokládat, že jeho testy jsou již u konce a do výroby se dostane.

Vůz by mohl mít podle odhadů opravdu bohatou výbavu zahrnující stop-start systém, elektronickou parkovací brzdu, xenonové světlomety, upravné pružení či sportovnější řízení.

Pod kapotou by mohly pracovat všechny motory, se kterými se nabízí Laguna sedan, ale kdo ví, zda nevzejde něco víc ze spolupráce Renault-Nissan. Japonský výrobce by totiž klidně mohl nabídnout laguně svůj motor z Nissanu 350Z s výkonem 221 kW, což by dalo hodně rychlé francouzské kupé.

Reklama

Související témata:

Související články

První ochutnávka nového Renaultu Laguna

Marketingový tah postupného odhalování novinky už pronikl i do Francie. Po Audi se odhodlal ke kroku vytvoření speciálních internetových stránek,...

Renault Laguna bude extravagantní

Jak už to tak bývá, představení nového Renaultu Laguna bylo poněkud uspíšeno prezentací fotografií v zahraničním tisku. Nebylo tedy nutné čekat a Renault...

Výběr článků

Načítám