Hlavní obsah

Nissan Mixim Concept je pro tři osoby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský Nissan dal do oběhu několik fotografií svého nového konceptu s názvem Mixim. Tento vůz má hned několik zajímavostí - i když je velikostně klasickým hatchbackem, má křídlové dveře a jen tři místa k sezení.

Článek

Vůz měří jen něco přes 3,6 m a kdyby nebylo úzkých bočních okének, tak by se o něm dalo říct, že se jedná o zajímavý přírůstek do rodiny konceptů rodinných hatchbacků. Jenže už vzhled dává najevo, že tady půjde o něco jiného. Masivní vzhled, trojúhelníková boční okna nenechají nikoho na pochybách, že tohle nebude jen tak obyčejný vůz.

A je to pravda. Stačí k tomu otevřít dveře. Mixim má totiž jen dvojici velkých "vrat", která se však otevírají nahoru a ven. Uvnitř se pak usadí jen trojice  cestujících, když řidič sedí vpředu uprostřed (jako v McLaren F1 Gordona Murraye).

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Vůz nikdo nenastartuje klasickým klíčkem. Proč taky. Vždyť pod kapotou není žádný startér. Automobil je totiž kompletně elektrický. V každém kole je jeden elektromotor, který jej samostatně pohání. Vůz by tak mohl mít vlastně označení 4x4.

A když už vypočítáváme všechny zvláštnosti vozu, tak je třeba se zmínit i o výbavě, kdy informační centrála vozu je přímo napojená na internet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám