Hlavní obsah

Lada Priora přijede již příští rok

Novinky, Jan Čech

Ruská automobilka Lada se snaží stále zlepšit své modely a dovozci samozřejmě na tyto snahy slyší a chtějí rozšířit své modelové řady. Na frankfurtském autosalonu se představila evropská verze nového vozu Lada Priora, který je pod číselným označením 2170.

Článek

Tento sedan je větší než již dnes prodávaná Lada Kalina. Velikostně zapadá o třídu výš - jeho rozměry jsou 4350 x 1680 x 1420 mm. Klasická tříprostorová karoserie stojí na podvozku o rozvoru 2492 mm. Zavazadlový prostor nabízí prostor, do kterého se vměstná až 430 l nákladu.

To je hlavní charakteristika vozu, který již příští rok přijde na český trh. Samozřejmě, že je zatím předčasné mluvit o konkrétním termínu a cenách. Stejně tak musíme ještě stále čekat na Ladu Kalinu Kombi.

:. Lada Priora je nyní v sedanu, v Rusku je již připraven i liftback.

Ale zpátky k Prioře. Automobil se zatím nabízí s jediným motorem - zážehovou šestnáctistovkou s výkonem 72 kW při 5600 ot./min a s točivým momentem 145 N.m při 4000 ot./min. To vše při použití 95oktanového benzínu. Vůz by podle technických údajů měl mít kombinovanou spotřebu 7,2 l na 100 km a maximální rychlost s pětistupňovou manuální převodovkou (jiná v nabídce ani není) je 183 km/h.

Vůz zachovává design Lady Kaliny, tedy kulatější příď i střechu, ale ve větších rozměrech se obliny více rozpustí. Interiér je sice strohý, ale proti řadě 111 je to nebe a dudy. Pro nenáročné řidiče to jistě bude stačit. Na zadních sedadlech je místa dost - pokud bychom jej měli s někým srovnávat, klidně bychom zde uvedli Škodu Fabia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám