Hlavní obsah

Hyundai na autosalonu vsadí na tři vozy

Asi hlavním tahákem na stánku korejské automobilky Hyundai bude koncept Veloster. Proč zrovna on, když už se jednou představil na autosalonu v Soulu? Třeba nám tím chtějí něco významného představitelé značky naznačit.

Článek

Naznačovat můžeme i my, ale to je asi tak všechno, co si troufneme. O výrobě Velosteru se zatím ještě nerozhodlo a Hyundai Coupé před nedávnem dostalo facelift. Takže zatím je ve výrobním programu jasno.

:. Hyundai Veloster. (Foto: Hyundai. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Jenže pokud by se přece jen rozhodlo o výrobě, nebylo by to vůbec daleko k vytvoření sériového modelu. Vždyť tohle auto stojí na základu modelu i30. Stačilo by tak přizpůsobit prototyp v designu.

Více místa

Když už mluvíme o Hyundai i30, je třeba připomenout další eso v rukávu firmy. Jedná se o kombi s označením Cross Wagon. Vzhledově se jistě bude líbit evropské populaci, vždyť byl právě pro Evropu navržen v německém Rüsselsheimu.

Hyundai i30 je jednovaječné dvojče dalšího korejského vozu Kia cee´d, jenž již v těchto dnech nabízí kombi na českém trhu za základní cenu 369 980 Kč.

:. Hyundai i30 Cross Wagon. (Foto: Hyundai. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Modrá pro modrou planetu

Nový koncept společnosti Hyundai s vodíkovým pohonem a nulovými emisemi, model i-Blue Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV, elektrické vozidlo na palivové články), byl vyvinut Návrhářským a technickým centrem společnosti Hyundai v japonské Chibě. Zbrusu nová platforma i-Blue zahrnuje technologii třetí generace palivových článků.

:. Hyundai i-Blue. (Foto: Hyundai. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Ačkoli to na konceptech s hi-tech motory není moc důležité, přece jen je třeba tuto techniku zabalit do pořádné karoserie. i-Blue je postaven jako velký crossover v uspořádání sedadel 2+2.

Reklama

Související témata:

Související články

Hyundai Veloster: kupé solidních tvarů

Autosalon v Soulu je jedním z největších v Asii. Především korejské automobilky jej považují za důležitější, než ten čínský. Tomu také přizpůsobují svoje...

Hyundai v Nošovicích nejen s i30

Představitelé automobilky Hyundai, českého i korejského státu slavnostně provedli ve středu první výkop nové továrny v Nošovicích. Až bude závod postaven...

Výběr článků

Načítám