Hlavní obsah

FRANKFURT: Lamborghini Reventón

Novinky, Jan Čech
FRANKFURT NAD MOHANEM

Vypadá jako ďáblův kočár. Strašlivě ostré hrany by při střetu s chodcem "přeřízly" kotníky, zábranou v nárazovém testu by pronikl jako nůž máslem a vítr z výfuku se vysměje ekologům celého světa. O čem mluvíme - o překvapení na stánku Lamborghini - modelu Reventón.

Článek

U tohoto auta nejde o velké série. Však se také vyrobí pouze dvacet kusů. Nejde tady o techniku. Ta pochází z modelu Murciélago LP 640. Nejde tady ani o prestiž značky. Tu už nepotřebuje. Jde tady jedině o pocit, že Lamborghini to dokáže a že na tom vytříská dalších pár miliónů.

Aby také ne. Vždyť za Reventón chce značka celý jeden milión euro a to ještě bez daní. Porovnejme si to s technicky shodným vozem Murciélago LP 640. To svých 471 kW a 660 N.m nabízí zákazníkům za pouhých 241 000 euro.

Tak kdo by odolal, že? Těch dvacet zákazníků již určitě má své vozy objednané, takže šanci na koupi už nemáte. Nechte si zajít chuť. A že nejsou fotografie z autosalonu? Omlouváme se všem, ale lidí kolem vozu bylo tolik, že se nám nepodařilo udělat lepší fotky, než jsou v presskitu. A u tohoto automobilu by to byla škoda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám