Hlavní obsah

Ford na autosalonu představí i novou Fiestu

Frankfurtský autosalon je na spadnutí a novinek přibývá jako hub po dešti. Automobilka Ford zatím pečlivě tají, co všechno se na jejím stánku objeví, ale časopis Auto Express přinesl informaci, že se zde setkáme i s novou generací Fordu Fiesta!

Článek

Ford Fiesta bude sdílet platformu s Mazdou2, která byla nedávno představena (do ČR přijde na podzim). Na rozdíl od Mazdy se však Ford asi bude snažit nabídnou mnohem širší paletu motorů, které již dnes vyrábí pro současný model či pro focus. Dočkáme se tak třeba dvojice turbodieselů s tradičním označením TDCI, které budou mít s největší pravděpodobností objemy válců 1,4 a 1,6 l.

Vzhled vozu je zatím jen předmětem spekulací, i když Auto Express přinesl dva náčrty konceptu. I bez nich je jasné, že Ford bude pokračovat ve svém kinetickém designu, který se tak dobře osvědčil u Fordu C-Max, S-Max či nově u mondea.

Ford však nepřiveze do Frankfurtu nad Mohanem jen Fiestu. Již dříve jsme informovali o SUV Ford Kuga, který bude konkurentem Volkswagenu Tiguan a vychází z konceptu Ford IosisX.

:. Ford Kuga - konkurent Volkswagenu Tiguan. (Foto: Ford. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Také se zde budeme moci poprvé podívat na faceliftovaný Ford Focus, který dostane víc křivek z již zmíněného kinetického designu.

Reklama

Související články

Volkswagen Tiguan v prvních veřejných testech

Možná by se zdálo, že veřejné testy jsou ty, kam se může jít podívat každý. Tentokrát je však opak pravdou. Vprostřed Namibie se sjela jen hrstka novinářů,...

Volkswagen Tiguan: s turbem do terénu

Terénním-neterénním vozům se daří. Mít SUV je dneska "in" a výrobci dělají co můžou, aby z tohoto trendu vyždímali co nejvíc. Volkswagen tak na frankfurtském...

Výběr článků

Načítám