Hlavní obsah

Dodge Journey: ofenzíva pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít nejrychleji se rozvíjející značku v Česku a v Evropě vůbec, asi bycho museli na první místo dát Chrysler. Ten se snaží ze všech sil nabídnout v Evropě tolik vozů, kolik jen trh unese a vše hned v několika značkách - Jeep, Chrysler a dnes nejdravější Dodge.

Článek

Dodge se na evropském trhu zavedl před nedávnou dobou, ale snaží se o velký nástup. Chrysler chce Dodge prosadit jako ideálního konkurenta pro evropské vozy, zatímco Jeep či Chrysler jsou více proamerické.

Na frankfurtském autosalonu se objeví další model s hlavou berana ve znaku, který bude určen i pro náš kontinent. Jedná se o zcela nový crossover Journey. Tento vůz stojící na prodlouženém základu Dodge Avenger by měl konkurovat dalším modelům CUV, jako je například Peugeot 4007 (společně s dalšími dvěma bratry Mitsubishi a Citroën) či Subaru Forester.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Vůz nabídne sedmičlenné posádce (v uspořádání 5+2) interiér, který uvnitř vycházet z tradičního hranatého designu. Naštěstí se již nebude jednat o kompletně převzatou desku z Dodge Caliberu, ale nabídne vlastní vzhled. Velkou výhodou vozu bude i variabilita. Například přední sedadlo spolujezdce bude mít sklopné opěradlo, výklopný sedák se schránkou pod ním a posuvná všechna sedadla.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Nabídka motorů bude trochu "američtější". Zahrnovat totiž bude 3,5 V6 (175 kW, 314 N.m), 2,7 V6 (134 kW, 259 N.m) a 2,4 R4 (129 kW, 224 N.m). Pravděpodobně se však dočkáme i nasazení starého známého turbodieselu 2.0 CRD, který není nic jiného, než volkswagenovský dvoulitr TDI se 103 kW.

Reklama

Související témata:

Související články

Dodge Challenger jde skutečně do výroby

Dodge přijde na trh s novým retrovozem. Jeho Dodge Challenger je opravdu geniální reminiscencí na slavný vůz ze sedmdesátých let. Na detroitském autosalonu...

Dodge příští rok představí nový crossover

Již příští rok přijde automobilka Dodge s novým vozem typu croosover. Jedná se o reakci na velmi nelichotivé výsledky prodejů značky. Lidé se už odvracejí...

Výběr článků

Načítám