Hlavní obsah

Karmann Polo GTI Convertible

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak tenhle tuning je trochu netradiční, ale do rubriky jej zahrneme. Důvod je prostý. Firma Karmann se na frankfurtském autosalonu rozhodovala, zda tento vůz vyrábět nebo ne, takže se třeba za rok můžeme dočkat malosériové výroby vytuněného Volkswagenu Polo GTI s plátěnou střechou.

Článek

Karmann není neznámá značka na světových trzích. Jen nenajdete automobil, který by nesl hrdě jejich jméno na zádi. Jen na některých vozech najdete malou cedulku s jejich jménem. Karmann je totiž specialista na malosériovou výrobu a konstrukci především skládacích střech (ať už plátěných nebo pevných). Mezi jejich výrobky patří například kabriolet vozů Renault Mégane, Volkswagenu Beetle, Volkswagenu Eos, Audi A4 nebo Chrysler Crossfire (toho i v kupé).

Jenže firma musí bojovat o další zakázky, takže je třeba se ukazovat v tom nejlepším světle. Výstava v Německu se stala prezentací jejich vlastního dílka - Volkswagenu Polo GTI, které má plnohodnotná čtyři sedadla a plátěnou střechu. Ta se složí automaticky do zavazadelníku, který z původních 304 l zmenší na 184 l.

Polo ale není stavěno pro provoz bez střechy, takže bylo nutno vůz pořádně vyztužit. Na podvozku byste však hledali příčníky marně. Jen v prazích jsou podélné výztuhy a na středu podél vedení výfuku, práci příčných nosníků převzala výztuha za zadními sedadly.

:. Karmann Polo GTI Convertible (kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Ale automobil je upraven i podle "tuningových not". Sedmnáctipalcová kola, nový přední i zadní nárazník (ten s výrazným difuzorem), výfuk vyvedený středem... Popravdě řečeno, tak by měl vypadat tuning mnohých rádoby specializovaných firem.

Reklama

Související články

Volkswagen Eos poprvé v Česku

Po více než miliónu kabrioletů VW značek Brouk, Karmann Ghia, Golf a New Beetle vyrazil v květnu 2006 na evropské trhy nový model Eos. Jde o první sériově...

Výběr článků

Načítám