Hlavní obsah

FRANKFURT: Mikroautomobil Volkswagen UP!

Novinky, Jan Čech
FRANKFURT NAD MOHANEM

Volkswagen představil v úterý všechny hlavní novinky jednotlivých divizí koncernu v jeden den. Na tiskové konferenci byl jednoznačně největší zájem o nový koncept městského mikrovozítka Volkswagen UP!

Článek

Malý koncept o délce 3,45 m (1,63 široký a 1,42 m vysoký) se vyznačuje hodně posunutými koly do rohů karoserie. Minimální převisy karoserie tak připomínají mikroautomobil Smart. Proti němu má ale Up! výhodu ve čtyřech sedadlech. Tam se podle všecho vejdou skutečně čtyři cestující, kteří netrpí nedostatkem prostoru.

Zavazadelník není velký, jeho nakládací hrana je celkem vysoko, ale nabízí také víc prostoru, než zmíněný Smart. Také všechna sedadla kromě řidičova mohou být vyjmuta, aby se dovnitř vešlo třeba surfovací prkno.

Automobil v konceptu nabízí zcela nové materiály v interiéru a také vyklápěcí zadní víko, které je celé ze skla. Zda se tyto novinky promítnou do sériového vozu, nevíme.

Že bude koncept skutečně zařazen do velkovýroby, nezastíral ani Detlef Wittig, šéf koncernu Volkswagen. Při tiskové konferenci prozradil, že se počítá s malými tříválcovými motory nad zadní nápravou. Koncept jím disponuje a s úpravami prý spotřebuje necelé tři litry na 100 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám