Hlavní obsah

Seat bude mít další SUV

Vypadá to tak, že Seat se rozhodl uvést na trh další SUV. Teda spíš crossover, který doplní současný Seat Altea Freetrack. Ve Frankfurtu se objeví zatím jen koncept vozu Tribu, ale do budoucna se s ním asi dá celkem počítat.

Článek

SUV je dnes velmi módní záležitostí a počty prodaných vozů tohoto typu stále rostou. Seat Altea Freetrack však naprosto nestačí. Nový model by měl zaplnit mezeru, kterou Seat trestuhodně přenechal konkurenci.

Seat Tribu se představí za necelý týden, ale zatím jen jako koncept. Vzhled vozu je dost dramatický, takže je jasné, že do sériové výroby nepůjde. Především zadní část s panoramatickým skleněným oknem, které přebírá funkci pátých dveří.

Technicky bude vycházet Tribu z koncernové podlahové skupiny, kterou využívá například Volkswagen Tiguan. Vše ale bude v menším balení. Přesto se bude jednat o vůz, který dostane všechny terénní pomocníky, především však pohon všech kol.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Seat však plánuje velké změny ve svém výrobním programu. Především se již dávno probírá konkurent Volkswagenu Passat, nový Seat Ibiza přijde na trh na jaře a snad bychom se měli dočkat i vyloučení některého z vozů z výroby. Pravděpodobně se bude jednat o velmi málo prodávané toledo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám